Koti > Uutiset > TowerJazz ottaa haltuunsa Chengdu GlobalFoundriesin, laajentaa RF SOI -kapasiteettia vastaamaan 5G: tä

TowerJazz ottaa haltuunsa Chengdu GlobalFoundriesin, laajentaa RF SOI -kapasiteettia vastaamaan 5G: tä

Yli vuoden sulkemisen jälkeen GlobalFoundries (Chengdu) 12-tuumainen kiekkojen valmistuspohjaprojekti, joka kattaa yli 1 000 hehtaarin, näki lopulta toivon palata töihin.

Projektia on kuitenkin helppo muuttaa. Äskettäin joukko ihmisiä, jotka tuntevat Ji Weille ilmoitetun asian. "Israelin valimoyritys TowerJazz aikoo ostaa Chengdu GlobalFoundries -tehtaan.

GlobalFoundries vetäytyi yhteistyöstä Chengdu-hallituksen kanssa. "Yksi TowerJazzin kotimaisista asiakkaista paljasti, että" TowerJazz laajentaa 12 tuuman RF SOI -prosessiaan Chengdussa ja heidän aiemmat RF SOI -kapasiteettinsa ovat olleet vähäiset. ""

TowerJazz perustettiin vuonna 2008 yhdistämällä Israel Tower Semiconductor ja Jazz Technologies Yhdysvaltoihin. Se on maailman johtava kiekkovalimo. On syytä mainita, että Jazzin yhteistyö kiinalaisten yritysten kanssa voidaan jäljittää vuoteen 2003. Tuolloin Jazz sijoittui seitsemänneksi maailman valimoalalla ja kotimainen Huahong NEC pääsi yhteistyöhön tarjoamaan 0,13 mikronin prosessin ja RF: n. , korkeapaine ja muu erityinen tekniikka.

Aikaisemmin TowerJazz ilmoitti elokuussa 2017, että se tekee yhteistyötä Nanjingin kunnan hallituksen kanssa myöntämällä teknologialupia rakentaakseen 8 tuuman tuotantolinjan, jonka suunniteltu kuukausittainen tuotantokapasiteetti on 40 000 kiekkoa, josta noin 50% kapasiteetista käytetään tilauksiin joukkueelle TowerJazz. Mutta sitten, TowerJazz ei ilmoittanut hankkeen etenemisestä.

TowerJazzilla on seitsemän uppoa Israelissa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. "Tärkeimpiä tuotteita ovat matkapuhelimissa olevat RF-tuotteet, joiden kuukausikapasiteetti on noin 40 000 kiekkoa. On myös hyviä tuotteita, kuten korkeajännite ja pii-germanium. Suuret yritykset, kuten Panasonic, Infineon ja Broadcom, tekevät tiivistä yhteistyötä." Monet teollisuuden sisäpiiriläiset sanoivat: "TowerJazzin tuotantolinja Yhdysvalloissa on ollut täynnä. Matsushitan tehtaan oston jälkeen viime vuosina se on lieventynyt hieman, mutta sillä ei ole vielä riittävää kapasiteettia."

Tower Jazzin aikaisemman ennusteen mukaan lähivuosina yhtiön RF-tuotteet kasvavat 150 - 200% 5G-puhkeamisen takia, ja yhtiön liikevaihto kasvaa 1,3 miljardista dollarista vuonna 2018 yli 3,4 miljardiin dollariin. Tästä syystä TowerJazzin on laajennettava tuotantokapasiteettiaan nopeasti, ja Kiina, jolla on suurimmat 5G-markkinat, on ihanteellinen sijoitusalue TowerJazzille.

Kiina ei kuitenkaan ole tällä hetkellä TowerJazzin päämarkkina, ja TowerJazzin liikevaihto on 86% Yhdysvalloista ja Japanista. Tällä hetkellä sen suurin kotimainen asiakas on Zhuo Shengwei. Zhuo Sheng Micro Finance kertoi, että vuosina 2016, 2017, 2018 Zhuo Sheng mikro TowerJazziin kiekkojen hankinta maksaa 60,25 miljoonaa, 101 miljoonaa, 104 miljoonaa yuania. 5G: n saapumisen myötä TowerJazzin liikevaihto Kiinasta kasvaa nopeasti.

Itse asiassa TowerJazz neuvotteli Chengdun ja Nanjingin lisäksi myös Hefein hallituksen kanssa. "On erittäin todennäköistä, että haltuunoton löytävä Chengdu-hallitus on antanut suotuisammat ehdot", kertoi asiaan perehtynyt henkilö. ”Chengdussa sijaitseva tehdas on rakennettu ja tehtaan laitteet ovat erittäin pienet. TowerJazzille tämä hankinta ei tarvitse liikaa rahaa. ”Aikaisemmin Chengdu-hallitus sijoitti 1,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria tehtaan ja sen liitännäishankkeiden rakentamiseen. GlobalFoundries ei kuitenkaan tuonut laitteita tehtaaseen kuin alun perin sovittiin. Koko tehtaassa käytettiin vain yhtä Japanista ostettuja AMHS-järjestelmiä. 1,2 miljardia yuania, ja suurimman osan siitä tukee Chengdu-hallitus.

Vaikka molemmat osapuolet eivät tällä hetkellä ole ilmoittaneet sopimuksen yksityiskohdista ja summasta, Chengdu-hallituksen innokkaasti löytää kumppani TowerJazz, jonka kassavirta on 300 miljoonaa dollaria, sillä ei ole paljon taloudellista taakkaa.

"Chengdun hallitukselle tämä on siunaus onnettomuudessa, ja se voi olla jopa siunaus naamioituna." Monet RF-alan ammattilaiset sanoivat: "Tällä projektilla on suuria etuja kotimaiselle RF-teollisuudelle. Vaikka kotimaisessa valimossa on myös RF. SOI, mutta älä kiinnitä siihen huomiota. Nyt kun TowerJazz nousee, sinun ei tarvitse huolta tuottavuudesta, ja tuotetieteellinen viestintä on paljon helpompaa. Kiina tarvitsee tällaisen RF SOI -fabin koko RF-teollisuuden edistämiseksi. "