Koti > Uutiset > Toshiban viimeisen vuosineljänneksen nettotappio oli 140,2 miljardia jeniä.

Toshiban viimeisen vuosineljänneksen nettotappio oli 140,2 miljardia jeniä.

Japanilaiset yritykset julkaisivat äskettäin Q1: n ensimmäisen vuosineljänneksen taloudellisen tuloksensa 20. kesäkuuta päättyneeltä tilikaudelta. Kokonaistuotot olivat 812,3 miljardia jeniä, laskua 3,5% ja liikevoitto 7,8 miljardia jeniä, 11 kertaa enemmän kuin viime vuonna, mutta nettotappiot 140,2 miljardia päivää. Yuan, viime vuoden vastaavan ajanjakson nettotulos oli 1,016 biljoonaa jeniä.

Viimeisen vuosineljänneksen aikana Toshiban elektroniikka- ja säilytysdivisioonan liikevaihto oli 197 miljardia jeniä, mikä on 13% vähemmän kuin vuotta aiemmin, liikevoitto oli 1,2 miljardia jeniä, kun se edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona oli 4,4 miljardia jeniä, lähinnä johtuen NAND-flash-muisti. Syynä on, että kesäkuussa Toshiban viisi NAND-salamavaloa Yokkaichissa, Japanissa, kärsi sähkökatkoksesta.

Vaikka sähkökatkokset olivat vain lyhyitä 13 minuuttia, molemmat tehtaat suljettiin viideksi päiväksi ja kolme muuta tehdasta suljettiin yli kuukaudeksi. Tässä tuloskokouksessa Toshiba vahvisti, että kaikki tehtaat ovat aloittaneet toimintansa.

Toshiban mukaan sähkökatkos aiheutti tappiota 34,4 miljardia jeniä eli noin 2,3 miljardia yuania tai 320 miljoonaa. Ennen Toshibaa heidän flash-muistipartneri Western Digital kertoi myös, että virrankatkokseen johtunut onnettomuus aiheutti tappioita 3,15 - 339 miljoonaa dollaria, mikä vaikutti salaman kapasiteettiin 6EB asti, mikä vastaa 12 miljoonaa 500 Gt: n SSD-kiintolevyn kapasiteettia.

Toshiban mukaan kesäkuun sähkökatkoksien aiheuttamat tappiot vaikuttavat edelleen toisen vuosineljänneksen tulokseen.

Toshiban ja Western Digitalin Japanin flash-muistitehtaiden osuus oli noin 40% molempien osapuolien kapasiteetista. Tuotannon keskeyttäminen yli kuukaudeksi vaikutti lähes 5%: iin maailmanlaajuisesta flash-muistin tarjonnasta, minkä seurauksena 128 Gt: n flash-muistin spot-hinta nousi heinäkuussa noin 2%, mutta Toshiban ja Western Digitalin kanssa tehdas on jälleen toiminnassa, ja ylitarjontatilanteen flash-muistimarkkinoilla pitäisi jatkua, eikä hintojen nousua ole mahdollista pitkällä aikavälillä.