Koti > Uutiset > TSMC: n 40nm: n prosessin myynti on seitsemän kertaa suurempi kuin kolmen muun!

TSMC: n 40nm: n prosessin myynti on seitsemän kertaa suurempi kuin kolmen muun!

IC Insights julkaisi 26. syyskuuta viimeisimmän raportin, jonka mukaan TSMC: n 7nm: n prosessi vaatii kasvua ja tiukkaa tarjontaa, joten tämä ehdottomasti johtava kiekkovalimo aloitti myyntipuomin vuoden 2019 jälkipuoliskolla.

IC Insights kertoi, että TSMC: n merkittävä investointi edistyneeseen kiekkojen valmistustekniikkaan tuo merkittävää tuottoa. Seuraava kaavio näyttää viimeisimmät TSMC: n myynnin näkymät vuonna 2019.Kuten kaaviosta käy ilmi, IC Insightsin mukaan TSMC: n nykyinen vuotuinen myynti on pysynyt ennallaan vuoteen 2018 verrattuna, mutta sen myynnin odotetaan kasvavan vuoden jälkipuoliskolla 32% vuoden ensimmäiseen puoliskoon, kun taas kasvu Koko IC-teollisuuden osuus on vain 10%. . Ei ole epäilystäkään siitä, että Applen ja Huawein uuden älypuhelimen käyttämä 7 nanometrin sovellusprosessori ajaa TSMC: n voimakasta myynnin kasvua vuoden jälkipuoliskolla.

Raportin mukaan TSMC: n alle 40 miljoonan euron myynti koko vuodelle 2019 on seitsemän kertaa Greencoren, UMC: n ja SMIC: n kokonaismyynti (22,9 miljardia dollaria vs. 3,2 miljardia dollaria), mikä osoittaa, että TSMC on puhtaassa kidessä. Hallitseva asema valimoalalla.

On selvää, että SMIC aloitti 28nm prosessin tuottamisen vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä, ja TSMC tuotti 28nm prosessin jo vuonna 2011. SMIC ilmoitti tänään saavansa merkittävät tulot uudesta 14 nanometrin FinFET-tekniikastaan ​​tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. vuodessa ja ottaa käyttöön 12 nm: n FinFET-tekniikka vuonna 2020. Tässä samanlaisessa solmussa se on edelleen TSMC: n jäljessä noin kolme vuotta.

IC Insights huomautti, että arvioidaan, että 66% TSMC: n tämän vuoden myynnistä tulee alle 40 miljoonan dollarin prosesseista, ja tämän vuoden 7 miljoonan euron rahoitustuottojen odotetaan nousevan 8,9 miljardiin Yhdysvaltain dollariin, mikä on 26% sen koko myynnistä vuonna 2019, kirjanpito sen lukuun 33% liikevaihdosta neljännellä vuosineljänneksellä (kiitos Applen ja Huawein kahdelle suurelle asiakkaalle).Lisäksi TSMC: n asiakkaat ovat nopeuttaneet edistyneen prosessitekniikan käyttöönottoa. IC Insights kertoi, että TSMC: n 40-45 nm: n teknologiatulot olivat yli 20% kahdeksassa vuosineljänneksessä, 28 nanometrin prosessissa käytettiin myös 5 neljännestä ja 7 nanometrin prosessissa vain 3 neljäsosaa oli yli 20% neljännesvuositulosta. .

Itse asiassa TSMC: n 20 nm: n, 14 nm: n ja 10 nm: n teknologiaosuudet olivat yli 20% kokonaismyynnistä kolmella vuosineljänneksellä. Yllättäen yritys vaatii 5nm-tekniikansa kasvua, joka on nopeampaa kuin sen 7nm-prosessi. Mikroverkon aikaisempien raporttien mukaan TSMC: n 5nm-prosessilla on viisi suurta asiakasta: Apple, Huawei, AMD, Xilinx ja Bitland.

Alan edistyneiden solmujen vahva kysyntä on kuitenkin johtanut tiukkaan tarjontaan ja pidentämiseen läpimenoaikoja. AMD ilmoitti äskettäin, että Ryzen 9 3950X -prosessori, jonka oli määrä julkaista syyskuun lopussa, otetaan käyttöön marraskuussa. Vaikka AMD ei paljastanut syytä uuden tuotteen myöhästymiseen, 3950X käyttää TSMC 7nm: n tuotantoa. Teollisuus uskoo, että se olisi täynnä TSMC 7nm: tä. Tarjontaa on pulaa.

Tämän vuoden jälkipuoliskolla TSMC ei ole vain täynnä 7nm ja toisen sukupolven 7nm kapasiteetilla, mutta jopa 16nm ja 12nm on vajaa. IC Insights, TSMC aikoo myöntää lisää varoja edistyneiden prosessien kapasiteetin laajentamiseksi.