Koti > Uutiset > Muutoksen kuningas? Yhdysvallat päätti lykätä Yhdysvaltojen myyntilupaa yhdysvaltalaisille yrityksille

Muutoksen kuningas? Yhdysvallat päätti lykätä Yhdysvaltojen myyntilupaa yhdysvaltalaisille yrityksille

Bloomberg News -lehden mukaan 9. elokuuta, kun Kiina päätti lopettaa yhdysvaltalaisten maataloustuotteiden ostamisen, Yhdysvaltojen hallitus päätti lykätä lupahakemusta Yhdysvaltojen yritysten ja Huawein käynnistämiseksi uudelleen.

Kiinan ja Yhdysvaltojen välisissä kauppaneuvotteluissa ystävällinen eleenä Kiinan hallitus on toistuvasti käyttänyt kertaluonteisia kauppoja ostaakseen Yhdysvaltain maataloustuotteita. Viimeisin oli kesäkuun lopussa, kun Kiina suostui ostamaan Yhdysvalloista 544 000 tonnia soijapavuja, joiden arvo on 200 miljoonaa dollaria.

Kuukauden alussa Yhdysvaltain presidentti Trump kuitenkin ilmoitti, että Yhdysvallat alkaa asettaa 10 prosentin tariffin Kiinan jäljellä oleville 300 miljardille dollarille tavaroille ja tuotteille 1. syyskuuta alkaen. Siksi Kiina päätti lopettaa ostamisen. Yhdysvaltain maataloustuotteet.

Viime kuussa Yhdysvaltain kauppaministeri Wilbur Ross kertoi, että Yhdysvaltain kauppaministeriö antaa lisenssejä Huawein yhdysvaltalaisille toimittajille vaarantamatta Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta.

Pian sen jälkeen Trump tapasi Intelin, Qualcommin, Googlen, Micronin, Ciscon, Broadcomin ja Western Digitalin toimitusjohtajat ja sopivat pyytävänsä kauppaministeriötä hyväksymään tuotteiden myyntiluvan Huaweille. & Quot; Ajoissa & quot; Valtuutus.

Yhdysvaltain kauppaministeriö ilmoitti 24. heinäkuuta lähtien vastaanottaneen yli 50 hakemusta 35 yhdysvaltalaiselta yritykseltä lisenssien myöntämiseksi Huaweille. "Käsittelemme niitä hyvin nopeasti, ja meidän odotetaan tekevän lopullisen päätöksen lähiviikkoina," Ross sanoi.

Ymmärretään, että Xilinx, Micron ja muut yhdysvaltalaiset yritykset ovat julkisesti ilmoittaneet hakevansa lisenssiä alusten lähettämiseen Huaweille ja kehottaneet Yhdysvaltoja sallimaan niiden jatkaa liiketoimintaa Huawein kanssa. He uskovat, että monet heidän tuotteistaan, Huawei, voidaan helposti ostaa muilta merentakaisilta kilpailijoilta, mikä tekee kiellosta tehottoman ja haitallisen teollisuudelle.

Yhdysvaltojen asenne Huaweiin on muuttunut monta kertaa. Kun Huawei oli sisällytetty yhteisöluetteloon, Yhdysvaltojen viranomaiset päättivät 21. toukokuuta lykätä Huawein kieltoa 90 päivällä elokuun puoliväliin saakka sillä perusteella, että Huawei ja sen liikekumppanit tarvitsevat aikaa ohjelmiston päivittämiseen. Ja käsitellä joitain sopimussitoumuksia.

G20-ryhmässä Trump on luvannut sallia yhdysvaltalaisten yritysten jatkaa tuotteiden myyntiä Huaweille. Yhdysvaltain kauppaministeriö kuitenkin sanoi pian, että on tarpeen antaa lisenssejä Huawein yhdysvaltalaisille toimittajille vaarantamatta Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta.