Koti > Uutiset > TSMC: n 5 nanometrin tuotantokapasiteetti Q1 on noin 30 000 kappaletta, Q2 on jopa 45 000 kappaletta ja massatuotanto

TSMC: n 5 nanometrin tuotantokapasiteetti Q1 on noin 30 000 kappaletta, Q2 on jopa 45 000 kappaletta ja massatuotanto

Valimojohtaja TSMC järjestää konferenssin 16. päivänä. Ulkomaiset sijoitukset ovat optimistisia. Vaikka tämä kausi on perinteinen sesongin ulkopuolinen kausi, odotetaan, että sesongin ulkopuolinen kausi ei ole tällä kaudella, johtuen suurten asiakkaiden, kuten AMD, Huawei ja MediaTek, kysynnästä. Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihtokauden arvioidaan vähenevän alle 5%.

TSMC: n aiemmin julkistamien näkymien mukaan vuoden 2019 neljännelle vuosineljännekselle liiketoiminnan tuotot vaihtelivat 102,1 miljardista dollarista 10,3 miljardiin dollariin, liikevoittomarginaalit olivat 48-50% ja nettokateprosentit 37–39%. Mahdollinen muuttuja on Yhdysvaltain dollarin ja uuden Taiwanin dollarin välinen valuuttakurssi. TSMC laski aiemmin Yhdysvaltain dollarin suhteen Taiwanin uuteen dollariin 30,6 yuanissa, mutta viime vuoden lopulla valuuttakurssilla oli "kaksi etuliitettä", jolla voi olla vaikutus TSMC: n tulokseen. Sen odotetaan olevan Focus.

Ulkomaisten investointien mukaan puolijohdekysynnän palautumisen vuoksi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä, täyden kuormituksen ollessa alle 16 nanometriä, 12 tuuman kapasiteetin käyttöaste on alle 90% paitsi 28 nanometriä, ja loput ovat yli 90%. 8 tuuman kapasiteetin käyttöaste on lähellä 95%. Neljännesvuositulot ovat vuoden huippu, kirjoittamalla uusi ennätys.

TSMC: n 7 nanometrin prosessi sisältää kaikki ensimmäisen linjan asiakkaat. Kolme suurinta asiakasta ovat Apple, Huawei ja Qualcomm. Teollisuus uskoo, että koska TSMC: n edistynyt prosessisaanto on paljon parempi kuin kilpailijoiden, odotetaan, että 5 nanometrin prosessin, Huawei, Apple jne. Massatuotannon jälkeen. Huippuluokan matkapuhelimen AP siirtää valmistusprosessin 5 nanometriin; teollisuuden sisäpiiriläiset huomauttivat, että TSMC: n 5 nanometrin prosessisaannon parannus on edennyt odotettua paremmin, ja 10 000 kappaletta tuotantokapasiteettia käydään parhaillaan aiempaa varmennusta ja tutkimusta ja tuotekehitystä. Sen odotetaan valmistuvan tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Asennetun kapasiteetin arvioidaan nousevan 30 000 kappaleeseen, jota nostetaan 45 000 kappaleeseen toisella vuosineljänneksellä ja massatuotannossa.