Koti > Uutiset > Puolijohdepysähdykset, Samsung Electronicsin voitot romahtivat

Puolijohdepysähdykset, Samsung Electronicsin voitot romahtivat

Ensimmäisen vuosipuoliskon heikon tulosraportin jälkeen Samsung Electronicsin uusi suorituskyky on jälleen vähemmän optimistinen. Vaikka se on parempi kuin aikaisemmat odotukset, se ei tarkoita, että Samsung Electronics olisi palannut vereen verrattuna lähellä olevan vyötärön voittoon viime vuonna samalla ajanjaksolla osoittaen, että pullonkaulaa on vaikea ylittää. Tulipalo kaupungin portissa, kaloissa ja kaloissa Japanin ja Etelä-Korean kasvavan kiihtymisen vuoksi Samsung Electronicsin kärsimyksiä on vaikea välttää, mutta älypuhelin ei vedä jalkojaan. Samsung Electronics voi kuitenkin luottaa enemmän kuin pelkästään matkapuhelimiin tuottoisan puolijohde siruyrityksen aiheuttaman avoimen työpaikan korvaamiseksi.

Liikevoitto laski 56%

Vaikka se ei ole yksityiskohtainen talousraportti, Samsung Electronicsin vasta julkaistut suoritusarvot ovat todella hikeä. Samsung Electronics julkisti 8. lokakuuta kolmannen vuosineljänneksen tulosraporttinsa vuodelle 2019. Talousraportissa esitettyjen lukujen mukaan Samsung Electronics arvioi, että yhtiön kolmannen vuosineljänneksen konsolidoidun liikevaihdon odotetaan olevan 61 biljoonaa ja 63 biljoonaa voittoa, laskettuna mediaani oli 62 biljoonaa voittoa (noin 51,806 miljardia dollaria). Luku on epäyhtenäinen, kun se edellisellä vuosineljänneksellä voitti 56,13 biljoonaa biljoonia, kasvua oli 10,46%, mutta se on laskenut 5,29% verrattuna viime vuoden vastaavan ajanjakson voitettuun 65,46 biljoonaan.

Liikevaihto ei ole silmiinpistävä kohta, ja voittojen muutos on huolestuttavin. Talousraportin mukaan Samsung Electronicsin liikevoitto oli vuosineljänneksellä 7,6 biljoonaa - 7,8 biljoonaa voittoa, laskettu mediaaniksi 7,7 biljoonaa voittoa (6,434 miljardia dollaria). Tulojen tavoin tämä luku on 16,67% korkeampi kuin tämän vuoden toisella neljänneksellä voitettu 6,6 biljoonaa, mutta 56,18% alempi kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona voitettu 17,57 biljoonaa.

Ketjun kasvu on hidastunut voimakkaasti edellisvuodesta. Onneksi se on lisääntynyt hiukan verrattuna aikaisempaan arvioon, joka oli 7,1 biljoonaa voittoa. Aikaisemmin Bloombergin ennuste Samsung Electronicsin liikevoitosta oli vieläkin pessimistisempi. Yhdistetyn analyytikon arvio oli 6,97 biljoonaa voittoa (5,8 miljardia dollaria). Jotta voitto ylitti analyytikoiden odotukset, Samsung Electronics selitti, että hyötyi älypuhelimien voimakkaasta kysynnästä kompensoidakseen murtosirujen hintojen laskun vaikutuksia.

Samsung Electronics selitti kuitenkin, kuinka saada aikaan suuri lasku, 56,18%, mikä ei vieläkään ole kovin optimistinen. Samsung Electronics syytti lausunnossaan puolijohdeliiketoiminnan heikkoutta lähinnä maailmanlaajuisten muistisirujen hintojen laskun vuoksi.

Itse asiassa Samsung Electronicsin kasvukausi on päättynyt äkillisesti viime vuoden viimeisestä neljänneksestä lähtien. Neljänneksen liikevoitto on laskenut 28,7% vuodentakaisesta ja liikevaihto on laskenut 10,6%. Tämä on Samsungin ensimmäinen neljännesvuosittainen voiton lasku kahdessa vuodessa. Vuoden 2019 toisella neljänneksellä Samsung Electronics ilmoitti, että sen toisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 6,6 biljoonaa voittoa (noin 5,59 miljardia Yhdysvaltain dollaria), mikä on 55,6% vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla Samsung Electronicsin myynti oli 108,52 biljoonaa voittoa, mikä on 8,8% vähemmän kuin vuotta aiemmin; liikevoitto oli 12,83 biljoonaa voittoa, mikä on 57,9% vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vastauksena suorituskyvyn heikkenemiseen ja nykyiseen liiketoiminnan painopisteeseen Peking Business Daily -toimittaja otti yhteyttä Samsungin sähköisen median yhteyskeskukseen, mutta ei saanut erityistä vastausta lehdistötiedotteesta lukien.

Japani ja Etelä-Korea vaihtavat tulipalon ja Samsungin

Kuten Samsung Electronics sanoi, puolijohdeliiketoiminta on hiljattain ripustanut hännän. Tämän vuoden toisen vuosineljänneksen erityinen talousraportti osoitti, että puolijohdetoiminnan osuus Samsung Electronicsin tuloksesta oli alle 50%, kun se viime vuonna oli 75%.

Teollisuuden tarkkailija Liang Zhenpeng kertoi, että olipa kyse matkapuhelimen sirusta tai tietokoneen kiintolevystä, hinta on laskenut viime vuoden jälkipuoliskosta, ja tämä liiketoiminta on miehittänyt yli puolet Samsung Electronicsista. Muutaman viime vuoden aikana Samsung Electronicsin voitto on saavuttanut ennätyskorkeuden varastoinnin takia. Sirujen hinnat nousevat edelleen.

Nykyään muistin hinta laskee, ja DRAMeXchange -tiedot osoittavat, että DRAM (dynaaminen hajasaantimuisti) -hinnat ovat laskeneet 10% ja NAND (tietokoneen flash-muisti) hinnat 15%.

Tämä teollisuusilmiö ei koske vain Samsung Electronicsia. Puolijohdemarkkinatutkimusorganisaation ICInsightsin julkaisema 2019 McClean-raportti osoitti, että Samsung Electronicsin, Hynixin ja Micron Technologyn myynti laski merkittävästi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Heistä Samsung Electronicsin sirujen myynti laski 33% ja Hynix 35%. Micron Technology laski 34%.

Tuotannon ja talouden tarkkailija Ding Shao huomautti, että vaikka puolijohdeteollisuus on heikko, matkapuhelimien edustamaa matkaviestintäalaa ei ole täydennetty hyvin, mikä on vaikuttanut myös Samsung Electronicsin kokonaistulokseen. Markkinatutkimusyhtiön Gartnerin julkaisemien tietojen mukaan älykkäiden laitteiden (tietokoneiden, tablet-laitteiden ja matkapuhelimien) maailmanlaajuiset lähetysmäärät vähenevät 3,7% vuoden 2019 tasoon verrattuna; älypuhelinten myynti supistuu 3,2%, mikä on toistaiseksi suurin ennätys. Vuotuinen lasku.

Alan jaksollisuuden lisäksi Japanin ja Etelä-Korean välinen kaupallinen kitka on saanut kourallisen suolaa myös Samsung Electronicsin haavoihin. Japanin hallitus ilmoitti 4. heinäkuuta Etelä-Koreaan vietävän fluoripolyimidin, valorestin ja erittäin puhtaan vetyfluoridin viennin valvonnasta. Viejän on hankittava lupa jokaiselle lähetykselle, ja lisenssin hankkiminen vie noin 90 päivää. Nämä kolme tuotetta ovat tärkeitä teollisuuden raaka-aineita, kuten sirut ja älypuhelimet. Tämä uhkaa epäilemättä vakavasti Korean pylvästeollisuutta, ja Samsung Electronics, joka on kuuluisa puolijohde siruistaan ​​ja OLED-näytöistään, kantaa ensimmäisenä vaivaa.

Asetuksella oli välitön vaikutus. Korean tullin julkaisemien tietojen mukaan Etelä-Korean vienti laski 22% vuoden takaisesta syyskuun ensimmäisen 20 päivän aikana, mikä on suurin lasku vuosikymmenessä. Niistä puolijohdevienti laski 40% edellisvuodesta.

Samsung Electronicsille kaikki eivät ole tällä hetkellä huonoja uutisia. Kolmannen vuosineljänneksen liiketoiminnan tuotot eivät ole vielä muodostuneet, mutta edellisen vuosineljänneksen tilinpäätöksestä tämä liiketoiminta on jo toipumassa. Neljänneksen aikana Samsung Electronicsin muistiliiketoiminnan liikevaihto oli 12,3 biljoonaa voittoa, laskua 34% edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta, mutta kasvoi 7% viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, mikä osoittaa, että teollisuuden kysyntä on parantunut.

"Kun toimittajan tarjonta heikkenee, sirumarkkinat piristyvät", kertoi Avril Wu, TrendForce -yrityksen analyytikko. TrendForce huomautti, että DRAM: n hinta laski 20% -25% tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja laskun odotetaan supistuvan vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä yhden numeron prosenttiyksikköön.

Alalla on kuitenkin myös asiantuntijoita, jotka suhtautuvat odottamaan-asenteeseen. "Vaikka DRAM- ja NAND-kysyntä on elpymässä ja kolmannella vuosineljänneksellä lähetykset ovat melko vahvoja, ihmiset suhtautuvat skeptisesti kysynnän palautumisen kestävyyteen", sanoi CITIC Lyonin teknologia-analyytikko Sanjeev Rana.

Vedonlyönti matkapuhelinliiketoiminnassa

Puolijohdeliiketoiminta kukoistaa, ja muut Samsung Electronicsin liiketoimintalinjat alkavat osoittaa niiden merkitystä. Matkapuhelinliiketoiminta on yksi sen keskeisistä asetteluista. Vaikka matkapuhelinmarkkinat eivät ole kovin vauras, Samsung on asettanut nähtävyydet kahteen pääsuuntaan, joista nämä markkinat ovat tällä hetkellä eniten huolissaan - taitettavat näytöt ja 5G.

Tämän vuoden helmikuussa Samsung toi markkinoille ensimmäisen taittuvan näytön matkapuhelimen GalaxyFold. Tämän matkapuhelimen tulon jälkeen se kuitenkin altistettiin sellaisille ongelmille kuin taitetun näytön pullistuminen, vääristymät, aloitusnäyttö ja rikki näyttö. Samsungin piti lykätä huhtikuun julkaisua 27. syyskuuta, mutta parannettu versio ei silti ole tyydyttävä. Näytön läsnäolon ongelma paljastettiin.

Kokoontaittuva näyttö on epäsuotuisa, Samsungilla on myös 5G-matkapuhelimia. Tämän vuoden elokuussa Samsung järjesti maailmanlaajuisen käynnistystapahtuman Yhdysvaltojen Barclays-keskuksessa ja julkaisi lippulaiva GalaxyNote10-sarjan, joka sisältää Note10: n ja Note10 +: n, vastaavasti 4G- ja 5G-versioilla. Aiemmin Samsung julkaisi Galaxy S105G: n Koreassa.

Tällä kertaa Samsung näyttää olevan oikeassa. Tutkimusyrityksen StrategyAnalytics mukaan 5G-laitteiden käynnistys on hidasta vuonna 2019 ja ne alkavat markkinoille vuonna 2020. StrategyAnalytics arvioi 5G-laitteiden myynnin olevan alle 1% kokonaismyynnistä vuonna 2019, ja vuoteen 2020 mennessä tämä osuus on lähellä 10%, ja 5G-matkapuhelimien osuus viiden vuoden aikana on lähes puolet matkapuhelinten myynnistä. Samsung on ottanut markkinajohtajuuden, kertoo StrategyAnalytics-analyytikko Ville-Petteri Ukonaho. "Sams on onnistunut ottamaan johtoaseman 5G-älypuhelinmarkkinoilla lähinnä vahvan myynnin vuoksi Koreassa ja laajentamalla osuuttaan 5G-markkinoilla Yhdysvalloissa."

Tietenkin, kun vedonlyönti tehdään matkapuhelimilla, Samsung ei todennäköisesti menetä puolijohteita. Viimeksi mainittu on loppujen lopuksi kannattavin osa. Tämän vuoden huhtikuussa Samsung Electronics ilmoitti investoivansa 133 biljoonaa voittoa muihin kuin muistijärjestelmiin tarkoitettuihin puolijohteisiin vuoteen 2030 mennessä, ja sen odotetaan nousevan johtavaksi maailman puolijohdemarkkinoilla. Tilastojen mukaan maailman puolijohdemarkkinat olivat vuonna 2019 321,2 miljardia dollaria, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin 162,25 miljardia dollaria muistimarkkinat. Samsungin on lisättävä markkinaosuuttaan järjestelmäpuolijohdemarkkinoilla, koska muistiliiketoiminnan osuus sen puolijohdetuotteiden kokonaismyynnistä on 70%.

Viestinnän asiantuntija Ma Jihuan mukaan Samsung Electronicsin nykyinen suorituskyky on realistinen. "Suuri osa Samsungin liiketoiminnasta on tosiasiallisesti jaksollista, mukaan lukien säilytyspiirit ja paneelit. Viime vuosi oli huippu. Tämä vuosi on pieni, ja ehkä se huippua seuraavana vuonna."

Liang Zhenpeng huomautti myös, että Samsungin puolijohdeliiketoiminnan kilpailukyky on edelleen erittäin vahva. Pitkällä tähtäimellä, riippumatta siitä, onko kyse itsenäisestä tutkimus- ja kehityssuunnittelusta tai valmistuksesta, Samsung voi olla omavarainen, vain harvat yritykset voivat tehdä niin kattavaa puolijohdeliiketoimintaa, Samsung myös. Se ei vähentä puolijohdeliiketoiminnan investointeja, koska sirumarkkinat lyhyellä aikavälillä.

Lisäksi Ma Jihua korosti, että kiinalaiset yritykset investoivat yhä enemmän sirujen, tallennusprosessorien, näytöiden jne. Tutkimukseen ja kehitykseen, mikä vaikuttaa enemmän Samsungin tulevaisuuteen. Kotimaiset siruyritykset ja Samsung Electronics ovat molemmat suoria kilpailijoita tulevaisuudessa, mikä heikentää Samsungin markkinaosuutta jossain määrin.

"Samsung Electronicsille on edelleen välttämätöntä noudattaa teollisuusketjun vertikaalisen integraation kehitystä, mutta on kiinnitettävä huomiota erilaisten yritysten, kuten puolijohteiden, matkaviestinnän ja kulutuselektroniikan, ja ylisuurten liiketoimintojen tasapainoiseen kehitykseen. korostetaan voittopanostuksen painetta puolijohdeliiketoiminnassa. Lisäksi Samsung Electronics voi myös käyttää laitteiston etuja ohjelmistotekologian jatkoasetteluun, ohjelmisto- ja laitteistopäivityksen saavuttamiseen, mikä parantaa taloudellista suorituskykyä ja markkinoiden mielikuvitusta. " Ding Shaojiang sanoi.