Koti > Uutiset > Ei vain matkapuhelimet! Qualcommin 5G-ratkaisu laskee älykkäälle teollisuudelle

Ei vain matkapuhelimet! Qualcommin 5G-ratkaisu laskee älykkäälle teollisuudelle

Ensi vuosi on ensimmäinen laajamittaisten 5G-tautitapausten vuosi. Älyteollisuuden alaa pidetään 5G-matkapuhelimien lisäksi yhtenä suurimmista 5G-tekniikan sovelluksista. Globaalina johtajana 5G-siruteknologiassa Qualcomm on myös alkanut kohdistaa tähän teollisuuteen ja antaa syvän asettelun. Äskettäin he ilmoittivat virallisesti ulkomaailmalle 5G-yhteistyöprojekteista Siemensin ja Bosch Rexrothin kanssa teollisuusaloille.

On todettu, että Qualcomm ja Siemens toteuttivat yhteisen konseptikonseptin Siemens Automotive Test Centerissä Nürnbergissa, Saksassa, osoittaakseen ensimmäisen 5G: n riippumattoman mallin (SA) yksityisen verkon, joka perustuu 3,7–3,8 GHz: n kaistalle todellisessa teollisuusympäristö. Tämä projekti voi tukea Siemensiä ja Qualcommia suorittamaan teknisiä testejä, ratkaisemaan mahdollisia ongelmia ja tarjoamaan parhaat ratkaisut yrityskohtaisten yksityisten verkkojen langattomiin yhteyssovelluksiin tulevaisuuden teollisuusympäristöissä.


Qualcommin rakentama 5G SA-testiverkko sisältää 5G-ydinverkon ja 5G-tukiaseman radiokauko-ohjaimella, ja se tarjoaa myös 5G-teollisuustestapäätteen. Siemens tarjoaa todelliset teollisuustilat, mukaan lukien Simatic-ohjausjärjestelmät ja IO-laitteet.


Virallisen johdannon mukaan Siemens Automotive Test Center -yhteistyöhankkeessa testataan ja arvioidaan käytettävissä olevia teollisuustekniikoita, joita 5G-yrityksen yksityisen verkon on tuettava, kuten OPC UA- ja Profinet-tekniikat. Saksassa yrityksen yksityinen verkko voi käyttää 3,7–3,8 GHz: n paikallista laajakaista-taajuutta, joka on varattu teollisuuskäyttöön paikallisessa käytössä. Tällaiset yritysten yksityiset verkot voivat tukea eri toimialojen yrityksiä hallitsemaan ja hallitsemaan verkkojaan itsenäisesti. Saavuttaen korkean luotettavuuden ja pienen viiveen yhteydet, ne voivat konfiguroida verkon uudelleen muuttuvien tarpeiden mukaan ja säilyttää tiedot paikallisesti turvallisuuden parantamiseksi.

Tämä projekti tarjoaa molemmille osapuolille arvokasta kokemusta, joka perustuu todellisiin ympäristöihin, ja edistää 5G-yrityksen yksityisten verkkojen käyttöönottoa tulevaisuudessa. Tämä projekti on myös tärkeä virstanpylväs 5G: n laajentumisessa teollisuusautomaatioon.

Siemensin lisäksi äskettäin Qualcomm ja toinen yritys, Bosch Rexroth, osoittivat menestyksekkäästi, kuinka teollisuuspäätteet voivat käyttää aikaherkkää verkkoteknologiaa (5G) 5G-verkkoympäristössä, ja esitteli 5G-yhteensopivan teollisen valmistuksen seuraavan kehityssuunnan.


Kahden osapuolen yhteinen esittely osoitti yleisölle, että kaksi teollisuuspäätelaitetta toimii aikasynkronoidulla tavalla langattoman yhteyden kautta - tämä osoittaa, että TSN: n ja 5G: n yhdistelmällä voidaan saavuttaa tarkka synkronointi ilman, että tarvitaan langallista yhteyttä. Esittelyssä käytettiin Qualcomm® 5G -teollisuustestausta. Bosch Rexroth esitteli uuden ctrlX-automaatioratkaisun - kaksi ctrlX-ydinohjainta reaaliaikaiseen viestintään 5G-testiverkon alla. Testiverkko perustuu 3,7-3,8 GHz: n taajuuskaistalle, jonka Saksa on nimennyt tukemaan yritysten yksityisiä verkkoja.

Tämä uusi todiste konseptista osoittaa 5G: n tulevan kyvyn tukea alkuperäisesti TSN: ää. On odotettavissa, että 5G-standardin seuraavan version (ts. 3GPP Release 16) tukee tätä ominaisuutta, ja Release 16: n odotetaan valmistuvan vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

Kolmannen osapuolen konsulttiyrityksen IHS: n julkistama 5G Economy -raportti osoitti äskettäin, että vuoteen 2035 mennessä 5G luo lähes 4,7 biljoonaa dollaria tuotantoa teollisuudelle. Tuotantoon liittyvien käyttötapausten osuus on 36% 5G: n kokonaistuotannosta, joka on 13,2 biljoonaa dollaria. Tällä hetkellä valmistus on teollisuus, johon 5G vaikuttaa eniten mobiiliteollisuuden ulkopuolella. 5G: n nopea ja matala latenssi tulevaisuudessa alkaa teollisuudessa. Hajottavaan rooliin ja Qualcommin johtavalla 5G-tekniikalla tulee olemaan suotuisa rooli valmistuksen kehittämisessä.