Koti > Uutiset > NVIDIA: n liikevaihto ylitti analyytikkojen odotukset ja taloudellinen raportti oli hieman tylsä.

NVIDIA: n liikevaihto ylitti analyytikkojen odotukset ja taloudellinen raportti oli hieman tylsä.

Nvidia julkaisi tulosraporttinsa torstaina, ja sen liikevaihto oli parempi kuin analyytikoiden odotukset. Taloudellinen ennuste on kuitenkin suhteellisen tasainen. Tulevaisuudessa kuvapiirien kysyntä lisääntyy nopeammin kuin alun perin odotettiin.

Bloombergin mukaan kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 3,01 miljardia dollaria ja oikaistu osakekohtainen tulos 1,78 dollaria, mikä on suurempi kuin analyytikoiden odotukset 2,9 miljardia dollaria ja osakekohtainen tulos 1,57 dollaria.

Nvidia odottaa viimeisen vuosineljänneksen liikevaihdon olevan 2,95 miljardia dollaria. Kasvu tai lasku 2% on alle analyytikoiden keskimääräisen arvion 3,1 miljardia dollaria. Myynnin bruttokateprosentti oli 64%.

Ennen viimeisintä tulosraporttia NVIDIA: n liikevaihto on laskenut kolmena peräkkäisenä vuosineljänneksenä liiallisen asiakasvaraston vuoksi.

Vuodesta 2017 toimitusjohtaja Huang Renxun on löytänyt paljon uusia asiakkaita pelimarkkinoilta NVIDIA: lle, joka on lähes kaksinkertaistanut NVIDIA: n markkina-arvon. Tällä hetkellä suurin osa Nvidian tuloista tulee edelleen pelimarkkinoilta, mutta myös datakeskuksessa käytetty kuvansiru tuottaa uutta kasvuvauhtia.

Kuten Intel, myös NVIDIA odottaa datakeskuksen sirujen jatkavan voimakasta kasvuaan ja tasoittavan vahingot, jotka aiheutuvat Geforce-kannettavien kuvan piirien ja muiden peliteollisuuden komponenttien vähenemisestä.

"Bloomberg" huomautti, että GeForcen GeForce-sirut ovat erittäin suosittuja raskaiden pelaajien keskuudessa. Nämä pelaajat ovat jopa halukkaita ostamaan komponentteja laitteiden suorituskyvyn parantamiseksi korkeammalla hinnalla kuin kannettavien tietokoneiden ostaminen, mikä tekee NVIDIA: sta hallitsevan toimijan markkinoilla. AMD: n tultua markkinoille kuluttajien valinnat kuitenkin monipuolistuvat ja kilpailu kiristyy.