Koti > Uutiset > Tee oma vaatimus! ASML tarkistaa Intelin prosessikarttaa

Tee oma vaatimus! ASML tarkistaa Intelin prosessikarttaa

Useat ulkomaiset tiedotusvälineet kertoivat 11. joulukuuta, että ASML ilmoitti äskettäisessä IEEE: n kansainvälisessä elektronisten laitteiden konferenssissa (IEDM) Intelin prosessisuunnitelmasta seuraavalle 10 vuodelle. Suunnitelma osoittaa, että Intel käynnistää 7nm, 5nm, 3nm, 2nm ja 1,4nm prosessit. ASML: n edustaja kertoi, että Intel esitteli kuvan syyskuussa järjestetyssä litografiakonferenssissa, mutta Intel kertoi kuvan olevan ASML: n muokkaama.

ASML: n julkaisemissa kuvissa on selvästi nähtävissä, että Intel julkaisee tulevaisuudessa uuden tekniikan sukupolven joka toinen vuosi ja käynnistää 1,4 nm prosessin vuonna 2029. Intelin toimittamassa alkuperäisessä PPT: ssä prosessisolmujen lukumäärä jokaista vuotta ei ilmoitettu.


Intel selvensi, että ASML: n viimeaikainen PPT muutti Intelin dioja tämän vuoden syyskuussa pidetyssä konferenssissa aiheuttaen väärinkäsityksiä.

Intel-kumppanina ASML ansaitsee tietää joitain Intelin prosessisuunnitelmista. ASML muutti kuitenkin ilman lupaa kumppanin PPT: tä ja näytti sen julkisesti. Kuinka tällainen oolong-tapaus johti? Sitä ei tällä hetkellä tunneta.

Jiwei.com: n mukaan Intel ei ole vain ASML: n asiakas, vaan myös ASML: n osakkeenomistaja. Useiden alennusten jälkeen Intelin nykyinen ASML-osakkeiden lukumäärä on kuitenkin laskenut alle 3 prosenttiin.

Intelin ja ASML: n julkaisemista kahdesta prosessisuunnitelmasta on johdonmukaista, että Intel käynnistää uuden prosessien sukupolven joka toinen vuosi, joten voidaan silti nähdä, että Intel on täynnä luottamusta tulevaisuuden prosessitutkimukseen ja kehitykseen.

On syytä mainita, että Intelin nykyinen prosessisolmu on vain 10 nm, ja molemmat etenemissuunnitelmat osoittavat, että Intel käyttää EUV-laitteita vuonna 2021. ASML muutti Intelin prosessikarttaa ja esitti sen ulkoisesti ainoana EUV-laitteiden valmistajana. Pyydätkö Intelä tilauksen tekemiseen?