Koti > Uutiset > Applen toimittaja Qorvo ostaa ultralaajakaistaisen siruvalmistajan Decawave

Applen toimittaja Qorvo ostaa ultralaajakaistaisen siruvalmistajan Decawave

Puolijohdeyhtiö Qorvo, joka toimittaa Applelle siruja iPhonelle, on ostanut UWB-sirujen toimittajan Decawave- ja mikroaaltoviestintäyhtiö Custom MMC: n. Äärimmäisen laajakaistaisen langattoman tekniikan hankintakaupan arvo on 400 miljoonaa dollaria. Qorvo osti myös noin 100 miljoonalla dollarilla Custom MMIC: n, mikroaaltouuni-RF-viestintäteknologiaan erikoistuneen valmistajan.

Qorvo tuottaa tällä hetkellä RF-puolijohteita, ja Irish Timesin mukaan kolmasosa sen vuositulosta tulee tuotteiden toimittamisesta Applelle.

Qorvo Bob Bruggeworth, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja sanoi: "Anna Decawave liittyä meihin luodaksemme asemamme tarkana ja turvallisena lyhyen kantaman paikannusratkaisuna kehittyvillä markkinoilla.

Decawave on Dublinissa toimiva yritys, joka on erikoistunut ultralaajakaistaiseen langattomaan tekniikkaan, joka on pienitehoinen, mutta erittäin tarkka esineiden paikannusjärjestelmä. Apple esitteli omistetun UWB-prosessorin nimeltä U1 iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max -sovelluksissa.

Apple ilmoitti käyttävänsä AirDropia, mutta odotetaan sen mahdollistavan myös iPhonen avulla laitteen suunnan ja liikkeen määrittämiseksi. Arvellaan, että UWB- ja U1-sirut voivat myös tarjota avaimeton pääsy huhuttuun Apple Cariin.

U1-siru on aiheuttanut kiistaa, mutta kävi ilmi, että Applen nykyinen järjestelmän käyttöönotto käyttää sijaintitietoja.

Qorvon muu Custom MMIC -yrityksen hankinta ei vaikuta olevan tunnettu kuluttajatuotteiden komponenttien toimittamisesta. Sen sijaan se on toimittaja ilmailuteollisuudelle ja armeijalle.